5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü
05 Mayıs 2022

“Ellerinizi yıkayarak HAYAT KURTARIN”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 5 Mayıs “Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmiştir.
      Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıkların birçoğu (hepatit A, çeşitli ishaller vs)  engellenebilmektedir.

Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Hastanemiz galeri alanında el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturmuş olduğumuz standımızda hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarımıza eğitimler vererek onlar için hazırlamış olduğumuz küçük hediyelerimizi takdim ettik.