HIMSS SEVİYE 6 DİJİTAL HASTANE SERTİFİKASI ALDIK
06 Ağustos 2020

HIMSS SEVİYE 6 DİJİTAL HASTANE SERTİFİKASI ALDIK

Hastanemiz adına bir ilki daha gerçekleştirdik..
HIMSS Avrupa, dünya üzerindeki hastanelerde süreçleri iyileştirmek ve hastaların daha iyi hizmet almasını sağlamak için geliştirdiği yöntem ve akış modellerini, HIMSS Analitik adı altında uluslararası bir standardizasyon mekanizması haline getirerek EMRAM’ı (Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli) geliştirmiştir. Bu model, hastanelerde hasta güvenliğini maksimum düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. HIMSS Avrupa, bu model ile hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapmakta ve 6. ve 7. Seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında ilan ederek akreditasyon belgesi vermektedir.

2018 yılında HİMSS Seviye 6’nın kriterleri değiştirilmiş ve daha zor hale getirilmiştir Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen dijital hastane sertifikasyon çalışmaları kapsamında HIMSS Akreditasyon yetkilileri tarafından 25.10.2019 tarihinde yerinde  ziyaret edilen  Gemlik Devlet Hastanesinin 6. Seviye Dijital Hastane kriterlerini taşıyarak ve sertifika almaya hak kazanmıştır.

Hastanemiz bu zor ve yeni kriterlerle göre seviye 6’yı almayı hak etmiş Bursa’ da ilk hastanedir.

• h (10).jpg
  • h (11).jpg